Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı

Geleçek Sizinle Güvende

Burs & Bağış

Bu sayfa vakfımızın Burs, Online Burs, Burs Yönetmeliği ve Burs Listesini İçermektedir.

Vakfımızın

Bağış Çeşitleri

QNB FİNANS BANKASI

TR27 0011 1000 0000 0085 3616 71 TL

TR19 0011 1000 0000 0085 3775 29 EURO

TR63 0011 1000 0000 0085 3617 99 DOLAR

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ VAKFI

HALK BANKASI BEYAZIT ŞUBESİ

TR 14 0001 2001 5300 0016 1000 17 TL

TR 02 0001 2009 8200 0016 3410 53 TL

TR38 0001 2001 5300 0058 1000 03 EURO

TR65 0001 2001 5300 0058 1000 02/1530-58100002 DOLAR

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ VAKFI

Genel Bilgi Vakfımıza Resmi Senedimizin 14. maddesi çerçevesinde Menkul-Gayrimenkul maddi değeri olan haklar, Hisse Senetleri–Tahvil vs. bağışlanabilir. Bu bağışlar; Şartsız veya şartlı olarak yapılır. İlgili maddenin hükümleri doğrultusunda hareket edilerek Resmi Senedimizin 4. maddesinde yazılı amaçlarını gerçekleştirmede hassasiyetle değerlendirilir.

Gayrimenkul Bağışları Vakfımızın Gayrimenkulleri 01.01.2012 tarihi itibariyle; 1- 27.05.1982 tarihinde bağışçı Adil MERTOĞLU tarafından bağışlanan Kumrulu Sokak No: 6 Cihangir-Taksim/İstanbul adresinde bulunan 40m² üzerinde 3 katlı yığma ev, bağışçının 2008 Temmuz ayında vefatı üzerine intifa hakkı da Vakfımıza geçmiştir. Birer oda ve mutfaktan oluşan bina zemin ve 3 kat olup, hepsinde kiracı vardır. 2- 20.09.1984 tarihinde bağışçı Müeyyet ÖZKÖK tarafından bağışlanan Kartaltepe Mah. Şükrü Kanatlı Sok. Tonja Apt. D: 9 Bakırköy/İstanbul adresinde bulunan 70m² daire de kiradadır. 3- 2005 yılında bağışçı Hikmet USAK tarafından Vakfımıza bağış olarak intikal eden İş Hanındaki hissemiz, gerekli yasal işlemler sonucunda 28.02.2006 tarihinde; Kasımpaşa Camii Kebir Dörtkuyu Cad. Üçler İş Hanı 5 odalı ikinci kat ve pasaj girişi 1 dükkan Vakfımıza devredilmiştir. 2011 yılı itibari ile hepsinde kiracı mevcuttur.

Nakdi Bağışlar Ayni/Şartlı/Şartsız Bağışlar Şartlı Bağışlar: Belli bir işin yapılması veya ileriye dönük harcamalar için yapılan bağışlar. Şartsız Bağışlar: Vakfın amacına veya özvarlığına katkı yapacak bağışlar. Ayni Bağışlar: Bir departman veya isim belirtilmeden fakülte hizmetlerinde kullanılması için verilen cihaz-mefruşat-araç-gereç-medikal veya benzeri malzemeler. Yapılan her türlü ayni ve nakdi bağış T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünce kabul edilmiş ve ilgili mahkemece onanmış Resmi Senedimizin 18. maddesinin b şıkkında belirtilen; “Hiçbir hizmete dayanmadan yapılan şartlı ve şartsız bağışlar” hükmüne bağlı olarak doğrudan Vakıf banka hesabına veya Vakıf Merkezi muhasebe departmanına yapılmaktadır. Nakdi ve ayni bağış tutarları; Yönetim Kurulu kararı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan numaraları kayıtlı 3 nüshalı kendinden kopyalı bağış makbuzlarına yazılır ve bir nüshası bağışçıya verilir. Bağışların (gelirlerin) tamamı aynı gün bankaya yatırılır. Vakıf merkezinde vezne yoktur. İş Bankası vezne olarak kullanılır ki bu durum gelen gelirin ve yapılan her türlü ödemenin takibini geriye dönük ve sağlıklı olarak yapılabilme imkânını vermektedir. Örneğin şartlı bağışlarla son yıllarda fakülte binalarının güçlendirilmesinden dolayı fiziki yapıları bozulan Hematoloji-Onkoloji-Nefroloji ile Gastroonkoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Enfeksiyon’un bir bölümü çağdaş şekilde dizayn edilerek kısa sürede hastalara hizmet vermesi sağlanmıştır.

Online Başvuru

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ VAKFI BURS İSTEK FORMU

(Başbakanlık bursu dışında diğer Vakıf ve Derneklerden burs alanlara Vakıf bursu verilmeyecektir.)

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı Burs İstek Formu indirmek için tıklayınız.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ MADDE
1- BURSUN GAYESİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı Resmi Senedi amaçları doğrultusunda muhtaç, çalışkan, kabiliyetli Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde lisans, master ve doktora eğitimi yapanlara burs verilir.
MADDE 2- GENEL KAİDELER Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı bursları karşılıksızdır.Yönetim Kurulu tarafından Vakıf gelirlerinden ayrılacak miktar ile Vakfa yapılacak burs taahütlerinden istifade ederek bur verilir.Vakıf Yönetim Kurulu, her yıl burs vereceği kişi sayısı ile vereceği Türk Lirasını tespit ederek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dahilin de duyurur.Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde eğitim gören yabancı ülkelere doktora, araştırma yapmak için gidenlere verilecek burslardan Türkiye’ye dönme garantisi istenir.
MADDE 3- BURSUN KAPSAMI Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde öğrenim gören lisans öğrencilerine,Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde öğrenim gören Yurtiçi ve Yurtdışında tıp alanını kapsayan Doktora, ihtisas, master gibi çalışmalar yapanlara.
MADDE 4- BURSUN MÜDDETİ Lisans eğitimi yapanlara 8 aylık olmak üzere 1 yıl için geçerlidir.Doktora bilimsel araştırma ve çalışma bursları asgari 3 ay ve azami 6 ayda bir çalışmaların neticeleri bir raporla alındıktan sonra bu müddetler tekrarlanabilir.
MADDE 5- BURSUN MİKTARI Burslar her ay veya 3 aylık birden ödenir.Burs miktarlarını Vakıf Yönetim Kurulunca her yıl yeniden tespit edilir.
MADDE 6- BURSUN ŞEKLİ Burslar karşılıksız olarak, Vakıf Yönetim Kurulunca veya belirlediği Yönetim Kurulu Üyesinin, Vakfın gayesine ve aradığı şartlara uygun gördüklerine verilir.
MADDE 7- BURSUN DUYURULMASI Her yıl Ekim ve Kasım aylarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne, burs verilecek kişi adedi ile tutarını bir yazı ile bildirir.Kontenjan dolmadığı takdirde Fakültenin belli yerlerine Vakıf Yönetimince ilan asılır.
MADDE 8- BURS VERİLECEK ÖĞRENCİYİ SEÇME ESASLARI Üniversiteye yeni girenlerden o yıla ait giriş puanının yüksek olması.Ara sınıflarda ise takıntılı ders durumu olmaması ve not ortalamasının %65’in altında bulunmaması1 adet fotoğrafla birlikte burs müracaat formunu doldurup imzalayanlar bunları Vakıf Müdürlüğüne verirler.Burs almaya hak kazananlar Vakıf Yönetim Kurulu veya görevlendirdiği üye tarafından Vakıf Müdürlüğü’ne bildirilir.Müracaat edip burs alamayanlar hiçbir hak iddia edemezler ancak daha sonraki dönemlerde tekrar müracaat edebilirler.
MADDE 9- BURSUN DEVAMI VE KESİLMESİ Sağlık durumu haricinde herhangi bir sebeple sınıfta kalan, öğretimine ara veren veya bırakan öğrencinin bursu otomatikman kesilir. Bu durumda öğrenci herhangi bir hak talebinde bulunamaz.Sağlık durumunda öğrenimini aksatanların durumuna raporlarına istinaden Vakıf Yönetimi karar verir.
MADDE 10- MÜRACAAT Vakıf Yönetim Merkezinde burs istek formu doldurularak Müdürlüğe verilir. Bu form 5 kişiden oluşan Öğretim Üyelerinin tarafından incelenir ve gerektiğinde öğrenci mülakatlarına çağırılarak değerlendirme yapılır. Bursiyer sayısı Vakfın maddi gücüne göre her yıl komisyon tarafından belirlenir.
S.NOADI SOYADI
  206ÜMİT EMRE BİÇEN

TARAFLAR

1 – ADI/UNVANI: CERRAHPAŞA TÍP FAKÜLTESİ VAKFÍ

ADRES: CERREHPAŞA MAHALLESİ KOCAMUSTAFAPAŞA CADDESİ ERTEK APARTMANÍ KAT:1 DAİRE 3 FATİHH/İSTANBUL

EPOSTA: ctvakif@istanbul.edu.tr

TEL: 0212 589 42 92

FAKS: 0212 529 96 66

2 – Bağışçı
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı’na bağış yapan gerçek veya tüzel kişi

3.Kullanmakta olduğunuz web sitesi üzerinden sitemizi ziyaret edip bağış yaptığınız takdirde, size sunulan ön bilgilendirme formunu ve mesafeli satış sözleşmesini kabul etmiş sayılırsınız.

4.Bağışçılar, yapacakları bağış ile bağış ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (RG:27.11.2014/29188) hükümleri ile yürürlükteki diğer yasalara tabidir.

CAYMA HAKKI:

5.Bağışçı; bağışladığı günden itibaren 7(yedi) gün içerisinde, VAKFIMIZA aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin bağışı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir.

6.VAKFIMIZIN CAYMA HAKKI BİLDİRİMİ YAPILACAK İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ADI/UNVANI: CERRAHPAŞA TÍP FAKÜLTESİ VAKFÍ

EPOSTA: ctvakif@istanbul.edu.tr

TEL: 0212 589 42 92

FAKS: 0212 529 96 66

CAYMA HAKKININ SÜRESİ:

7.Bağışçı, Yapılacak yardım hizmetleri için, bu 7 (yedi) günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, bağışçının onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz.

8.Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar Vakfımıza aittir.

CAYMA HAKKININ KULLANIMI:

9. Bağışçı yaptığı bağışı 7 (yedi) gün içinde tarafımıza bildirdiği takdirde, yaptığı bağış miktarınca, tarafımıza yaptığı ödeme yöntemi ile geri iade edilecektir.

İptal ve İade Koşullarına Dair Yasal Bilgilendirme

10. Bağışçılar, bağışı yaptıkları tarihten itibaren 30 gün içinde yapılan bağışın iptal ve iade edilmesini talep edebilirler. Bağışçılar, iptal talebi için aşağıda yer alan iletişim bilgilerimizden bizimle iletişim kurabilirler. İptal ve iade işlemine dair gerektiği durumlarda yazılı bilgilendirme istenebilir. İptal talebine dair onay bilgisinin verilmesinin ardından işlem başlatılır. Kredi kartı ile online yapılan bağışlarda iptal, ilgili banka tarafından kullanıcının kredi kartına bankanın prosedürlerine uygun olarak yapılır. Süre konusunda Vakfımızın herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.

11. Kredi kartı ile yapılan düzenli bağışlar, kredi kartından çekim tarihinden en az 7 gün önce bildirildiği takdirde iptal edilerek, çekim işlemleri durdurulur. Düzenli bağışlar Vakfımızla her hangi bir kanaldan bağlantıya geçilerek iptal edilebilir.

12. Her türlü soru ve sorun için bağışçılar aşağıda yer alan iletişim bilgilerimizden bizimle irtibat kurabilirler. Talepler iş günlerinde 09.00-16.00 saatleri arasında işleme alınabilir. İptal ve iade işlemi, bağışı yapan kişi tarafından talep edilmelidir. Vakfımız iptal ve iade koşullarında gerektiğinde değişiklik yapabilir. Değişiklikler site üzerinde düzeltildiği andan itibaren geçerli olacaktır.

13. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı olarak dayanışma ve paylaşımın tüm sorunları aşmak için temel değerler olduğuna inanıyoruz. Dert ettiğimiz benzer konulardan dolayı yollarımızın kesiştiği tüm maddi- manevi destekçilerimizle karşılıklı saygı ve açıklık temelinde iletişimimizi oluşturuyoruz. Temel Vakıf değerlerimizin yanı sıra internet sitemizde yer alan ve Türkiye’deki STK’ların pek çoğunun birlikte benimsediği Bağışçı Hakları Beyannamesi’nin de imzacısıyız.

Soru, sorun ya da görüşleriniz için her zaman iletişim bilgilerimizden bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.

BAĞIŞ İADE KOŞULLARI

14. Bağışçı, www.cerrahpasatipfakültesivakfi.org.tr  internet sitesi üzerinden bankanın sağladığı sanal pos hizmetini kullanmak suretiyle dilediği miktarda bağış yapabilecektir.

15. Bağışçı Borçlar Kanunun 295. ve ilgili diğer maddelerindeki geri almaya ilişkin şartlar oluşmuş olması halinde, bağış yaptıktan sonra yedi gün içerisinde (7 günü geçen işlemlerin iptal ya da iadesi yapılamaz.) yaptığı bağış işleminden dönerek yaptığı bağışın iadesini istediği takdirde bu hususa ilişkin bildirimini, iadesini istediği söz konusu bağışı açık ve anlaşılır bir şekilde (tarih, bağış miktarı, isim ve diğer bilgileri) belirterek durum öncelikli olarak ctvakif@istanbul.edu.tr mail adresine iletilmelidir .Ayrıca istem halinde ilgili bilgileri içeren belgeler derneğe ait ctvakif@istanbul.edu.tr adresine posta yolu ile gönderilmelidir. Dernek tarafından belirtilen koşullar sağlandığı takdirde iade kabul edilir, tazmini de bağışçının kredi kartına/hesabına veya ayrıca belirtmiş olduğu hesap bilgisine yapılır. İade edilecek meblağın geri gönderim bedeli Bağışçı tarafından karşılanır.

16. Ürün iadeleri ile ilgili işlemlerde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında kanun ile belirlenen hak ve sorumluluklar bağışçı ve dernek tarafından yerine getirilir. Bağış iadesi işleminden kaynaklanan ihtilaflarda İstanbul Mahkemeleri/İcra Daireleri yetkilidir.

GİZLİLİK POLİTİKASI

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı, internet sitesi cerrahpasatipfakultesivakfi.org.tr (“Site”) vermiş olduğunuz bilgilerin gizliliğini korumak amacıyla aşağıda belirtilen temel kuralları benimsemektedir.

KULLANICI BİLGİLERİNİN KORUNMASI VE GÜVENLİK

Site’den yalnızca üyelik oluşturulması, üyelik bilgilerinin güncellenmesi, vakıf faaliyetlerinin desteklenmesi, etkinlik başvurusu, burs başvurusu ve bağış amaçlı bilgi girişi yapılmaktadır. Site kullanıcılarının (“Kullanıcı”) Site’de yukarıda belirtilen amaçlarla girmiş oldukları bilgiler diğer Kullanıcılar tarafından görüntülenemez.

Site’den girilen bilgilerin güvenliği açısından sistem ve internet altyapısı güvenilir seviyede tutularak gerekli önlemler alınmıştır. Kullanıcıların bizimle paylaştığı bilgilere izinsiz erişim, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı personeli de dahil olmak üzere kısıtlanmıştır.

Site üzerinden, üçüncü taraf internet sitelerine bağlantı verilmektedir. Gizlilik Politikamız’da yer alan taahhütlerimiz sadece Site bakımından geçerlidir ve diğer üçüncü taraf internet sitelerini kapsamamaktadır. Site’den link ile gidilecek diğer internet sitelerinin kullanımı bakımından o sitelere ait gizlilik güvenceleri ve kullanım şartları geçerli olacaktır. Site’den reklam, banner, içerik maksatlı veya başka bir maksat ile geçilen diğer internet sitelerinin bilgi kullanımı, etik ilkeleri, gizlilik prensipleri, nitelik ve servis kalitesi ile bu sitelerde oluşabilecek herhangi bir maddi / manevi zarar ve kayıplardan İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı sorumlu değildir.

Site’de yer alan bilgi, materyal ve bunların düzenlenmesi konusundaki telif hakları, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı’na aittir veya ilgili izinler alınmıştır. Site’nin içerdiği üçüncü şahıslara ait materyaller dışında kalan bilgi ve materyallere dair tüm telif hakları, tescilli marka, patent, entelektüel ve diğer mülkiyet hakları saklıdır.

• Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Kanun’un 5’inci ve 8’inci maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla hareket etmekte olan İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı’nın meşru menfaati hukuki sebebine dayalı olarak ve yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, tedarikçilerimizle, iş ve çözüm ortaklarımıza, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile ve özel hukuk tüzel kişileri ile paylaşılabilecektir.

Adobe Analyticshttp://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
Google Adwordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chromehttp://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Operahttp://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safarihttps://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı,

[cerrahpasatipfakultesivakfi.org.tr ]

adresinden ulaşabileceğiniz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.